met inspecteur jan houter

Thrillers

boekomslag, de zwarte lady macbeth, thriller, misdaadroman, de zeeuw

De zwarte lady MacBeth

Op een verpauperd plein in Amsterdam-West wankelt een bloedende man een winkel binnen en sterft kort daarna aan zijn verwondingen. Er zijn geen getuigen van de dader ontbreekt elk spoor – eigenlijk is er geen zaak.

boekomslag schaduwgrens, thriller, misdaadroman, de zeeuw

Schaduwgrens

Wanneer inspecteur Jan Houter wordt gevraagd om deel uit te maken van een politieteam dat mensensmokkel onderzoekt, kan hij niet vermoeden in welk ondoorzichtig wespennest hij zich steekt.

boekomslag, de ereburger, vier literaire verhalen, de zeeuw

Vier misdaadverhalen

De Ereburger

Een bundel met vier korte psychologische thrillers, waarin verschillende personages aangezet worden tot buitensporig handelen. Elk verhaal is boeiend door de scherpe karaktertyperingen.

Jan Houter thrillers

Reactie’s

‘…Ik heb het bladzijde na bladzijde, ja, echt het is een page turner, knorrend van genoegen gelezen.’

TROS-nieuwsshow over Schaduwgrens

‘De Zeeuw werkt aan een nieuwe thriller, meldt de flaptekst. Het is een cliché, maar ik verheug me erop, en ga De zwarte lady Macbeth óók lezen.’

Chrétien Breukers in de Contrabas

‘De Zeeuw (1955) was twintig jaar werkzaam als advocaat in Amsterdam, waarbij hij met uiteenlopende nationaliteiten te maken kreeg – en dat is goed te merken. Een vlot verteld verhaal met veel hoofdstedelijke couleur locale, onderhoudend van begin tot eind.’

NBD|Biblion recensie, Ko van Geemert

Dieren, natuur, evolutie

Kinderpagina #DWARS

Ron schrijft sinds enkele jaren ook voor de kinderpagina van #DWARS door de buurt: dé buurtkrant voor Amsterdam Oost. Ron weet heel veel over evolutie, dieren (vooral vogels) en Porsches.

De pagina wordt opgemaakt door kunstenaar Connie Dekker. Zij schrijft ook de stukjes over kunst en tekent het stripje over de zwarte jongenspoes Stinks.

Sinds januari 2021 zijn de kinderpagina’s ook online te lezen. De naam van de website is dierenkrant-online.nl. Klik de knop hierboven om de kinderpagina online te lezen.  Je kunt ons ook volgen op Twitter en Pinterest.