Vier verhalen

De Ereburger

In De Ereburger staan vier verhalen die zich elk afspelen in Amsterdam. De hoofdfiguren, een hardhandige koopman in kip, een buschauffeur die nog met Anton Geesink heeft gejudood, drie medewerkers van een visrestaurant op Texel en een dakloos meisje dat haar mes haar beste vriend noemt, komen in situaties die hun leven veranderen.

Elk van hen, zelfs de sadistische kippenboer, blijkt minder eenduidig te zijn dan aanvankelijk gedacht. R.C. de Zeeuw laat in deze prachtige verhalenbundel zien dat ieder mens, ook de schijnbaar meest bekrompen en onvrije, een moment heeft waarop hij weet wie hij is en beseft wat hij doet, en dus in alle vrijheid een keuze kan maken.

ISBN: 978 90 417 0776 5
rainbow pocket 936
nur 311 / 108 pagina’s

`

RECENSIE

Het meest schrijnende is het verhaal over de kippenboer die bij zijn kersverse Afrikaanse vrouw in de beruchte Bijlmerflat Klein Kruitberg gaat wonen. Vanaf de eerste dag mishandelt hij haar, het is een regelrechte psychopaat. Dan komt er de dag dat een vrachtvliegtuig op de flat neerstort…

De ervaringen van De Zeeuw dienden als basis voor deze indrukwekkende, ontluisterende en beklemmende verhalen. Een aanrader voor mensen die ook van Patricia Highsmith houden!

Coos Dekker

Good Reads